December 13, 2012

Chains and studs nail art/ Design cu lanturi si tinte

Some time ago, I discovered you can use small pieces of chain as decorations for your nails and I was completely blown away. I loved this look so much I just had to try it out! So I ran to the haberdashery and got myself a small, regular chain from which I cut pieces and stuck them onto my nails. This is the nice part. The ugly part of it is that when I removed the design I found out the chains had rusted (probably because of the topcoat) and my nails got stained. I'm thinking of trying a stainless steel chain next time. Also, I had stuck them only with topcoat and they kept coming off so if I were to try this again I would go with some nail tips glue.
ATTENTION! When removing those NEVER put pressure on your nails (especially if they are soft or weak). Use the foil method explained here. If you press on your nails trying to get the decorations off, your nails will break (it happened to me). And believe me, waiting ten minutes to remove the design is better than waiting seven months for your nails to grow back.
Nevertheless, you have to admit this design looks absolutely stunning! I loved it very much and many people admired it =)

Acum ceva timp, am descoperit ca se pot folosi bucatele de lant ca decoratiuni pentru unghii si am fost complet data pe spate. Mi-a placut asa mult cum arata incat a trebuit sa incerc si eu! Asa ca am fugit la mercerie si mi-am luat un lant mic, obisnuit din care am taiat bucati si le-am lipit pe unghii. Aceasta este partea frumoasa. Partea urata este ca atunci cand am sters design-ul am descoperit ca lanturile ruginisera (probabil din cauza topcoat-ului) si unghiile mele s-au patat. Ma gandesc sa incerc un lant din otel inoxidabil data viitoare. De asemenea, le lipisem doar cu topcoat si se tot desprindeau asa ca daca as incerca din nou as folosi niste lipici pentru tipsuri.
font-family: inherit;">ATENTIE! Cand vrei sa le stergi NICIODATA sa nu apesi pe unghii (mai ales daca sunt moi sau slabite). Foloseste metoda cu folia explicata aici. Daca apesi pe unghii in incercarea de a scoate decoratiile, unghiile ti se vor rupe (mi s-a intamplat). Si crede-ma, sa astepti zece minute ca sa stergi design-ul e mai bine decat sa astepti sapte luni sa-ti creasca unghiile inapoi.
font-family: inherit;">Oricum ar fi trebuie sa recunosti ca acest design arata de-a dreptul genial! Mi-a placut foarte mult si multa lume l-a admirat =)



                                                          Products and tools

I used a gorgeous ultramarine polish infused with very fine purple glitter (unfortunately I couldn't capture it in the photos above). As I mentioned before, the chain is an ordinary one bought from the haberdashery. I also used some round, two millimetre studs and a dotting tool to place the decorations on the nail.

                                                          Produse si instrumente

Am folosit o oja superba de culoare ultramarin plina cu glitter mov foarte fin (din pacate nu am reusit sa-l surprind in pozele de mai sus). Dupa cum am mentionat anterior, lantul este unul obisnuit cumparat de la mercerie. Am folosit de asemenea niste tinte de doi milimetri, rotunde si un instrument pentru puncte ca sa plasez decoratiile pe unghie.   

The purple glitter/ Glitter-ul mov


 This nail art stained my nails as I said in the first part of the post so I wouldn't recommend doing it if you don't want to take this risk. The best version I can think of for minimising this possibility is using a stainless steel chain but I haven't tried it so I can't guarantee anything. Also, for this design to wear for more than two days, you have to stick the chains with nail tips glue.
Otherwise this is a fully customizable nail art that looks awesome in almost any colour combination. For example you can go with a cool colour scheme like I did and use different backgrounds or you can try something warm-toned using gold chain and studs or you can mix cool and warm and create something truly eye-catching (I'm thinking gold chain and studs + purple on the background <3).
If you decide to do this using stainless steel chain send me an e-mail or leave a comment saying how did it go. I will definitely try it again too! Good luck!

Acest model de arta pe unghii mi-a patat unghiile dupa cum am zis in prima parte a postului asa ca nu as recomanda sa il faci daca nu vrei sa-ti asumi acest risc. Cea mai buna varianta la care ma pot gandi ca sa minimizezi aceasta posibilitate este sa folosesti un lant din otel inoxidabil dar nu am incercat asa ca nu pot garanta nimic. De asemenea, ca acest design sa tina mai mult de doua zile, trebuie sa lipesti lanturile cu lipici pentru tipsuri.
In alta ordine de idei, modelul este complet personalizabil si arata genial in aproape orice combinatie de culori. De exemplu poti merge pe o schema de culori reci cum am facut eu si sa folosesti diferite fundaluri sau poti incerca ceva in tonuri calde folosind lant si tinte aurii sau poti amesteca rece si cald si sa creezi ceva cu adevarat deosebit (ma gandesc la tinte si lant aurii + mov pe fundal <3).
Daca te hotarasti sa il faci cu lant din otel inoxidabil trimite-mi un e-mail sau lasa un comentariu si povesteste cum a mers. Categoric o sa il mai incerc si eu! Succes!

                                                         

12 comments:

  1. Chiar daca nu ar purta, eu tot nu l-as purta. Mi se par urate lanturile pe unghii, dar culoarea ojei era chiar draguta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru parere :)
      Intr-adevar, nici forma, nici lungimea si nici modelul unghiilor astora nu sunt pentru oricine. In primul rand, trebuie sa fii pregatita sa atragi priviri iar in al doilea rand trebuie sa se potriveasca stilului tau. Eu in general am un stil mai... tipator ca sa zic asa de aceea nu pot lasa mai prejos detalii ca machiajul sau unghiile pentru ca ar fi o neconcordanta suparatoare dupa parerea mea.
      In alta ordine de idei, nu stiu cate femei si-ar face niste unghii care le incurca (mai mult sau mai putin) doar pentru ca le plac foarte mult.
      Inteleg de ce iti par urate dar totusi nu ar fi fost mai frumos sa spui ca nu ti se potrivesc? Iti dai seama ca nici eu n-as purta modelele pe care ti le faci tu pentru ca pur si simplu nu ma reprezinta =)

      Delete
  2. Buna!
    Mi-a placut cel mai mult design-ul cu omuleti indragostiti, acesta mi e pare cam complicat pentru incepatori.
    Pe cand un articol despre piercing-uri si tatuaje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna. Ma bucur ca ti-a placut dar sa stii ca e mai usor sa lipesti diverse chestii pe unghii decat sa pictezi. Nu o sa scriu niciun articol legat de modificari corporale pentru ca am vrut un blog dedicat exclusiv unghiilor. Daca ai vreo intrebare in legatura cu subiectul asta sau ai nevoie de un sfat poti sa imi scrii pe sascha.mein@hotmail.com si o sa incerc sa iti dau un raspuns cat mai pertinent cu putinta. =)

      Delete
  3. Mind blowing! :) Serios!
    Arata al naibii de bine, dar pare cam complicat.... Nu cred ca o sa am vreodata indemanarea de a-mi face asa ceva pe unghii, dar arata genial!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi :) E extrem de usor si nu necesita nicio indemanare. Nu trebuie decat sa dai un strat de lac transparent si sa lipesti chestiile cat timp e lacul umed. Ce o sa mai zici cand o sa postez picturi? ;))

      Delete
    2. Cred ca la neglijenta mea nu ar rezita nici 30 de minute pe unghii! Picturile sunt si mai impresionante, dar total out of reach. Pana la urma, vorba ta, aici doar ai lipit chestii. Ma uitam la picturile cu omuleti si ma gandeam cum Dumnezeu poti sa desenezi asa fain? Esti foarte talentata!

      Delete
    3. Multumesc mult. In general, nu cred ca talentul sau mai bine zis lipsa lui ar trebui sa te opreasca. Cand vezi un model dragut si vrei sa-l incerci si tu cel mai important lucru e observatia :)

      Delete
  4. Super modelul! Imi place ca esti originala si ai idei foarte interesante! Acest model imi place foarteee mult ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult! La tine ar merge si mai bine lipite lanturile cu o picatura de gel transparent si nici nu-ti pateaza unghia :)

      Delete
  5. Deci am vazut ca ai atat de multa imaginatie! Imi plac foarte mult modelele tale , iar asta este unul din cele mai faine , parerea mea!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Multumesc mult de tot :D Aici m-a ajutat si forma unghiilor, probabil n-ar fi aratat asa bine daca erau patrate.

      Delete

Please be polite/ Te rog sa fii politicoasa =)